Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ

Έτος: 1985
Τηλεοπτική Σειρά
Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 1985
Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 1989
Ημέρα προβολής: Παρασκευή, Σάββατο, Δευτέρα & Πέμπτη
Κύκλοι επεισοδίων: 3
Αριθμός επεισοδίων: 48
Είδος: Παιδική
Κανάλι: ΕΡΤ
Ηθοποιοί: Κώστας Σκώκος (αφηγητής) , Δημήτρης Πιατάς (Πίκος Απίκος) , Μιχάλης Μητρούσης (Αρχέλαος, το λαχανιασμένο λάχανο/Βλάσης, το βλίτο/Βρασίδας, το κρεμμύδι) , Φαίδων Σοφιανός (Θάνος, το κολοκυθάκι) , Δάνης Κατρανίδης (Αιμίλιος το μήλο, δήμαρχος) , Παύλος Χαϊκάλης (Σωτήρης το καρπούζι/Φώντας, το σκληρό καρύδι/Ζουπηχτός) , Τάσος Κωστής (αστυνόμος Κρυψίβουλος/Όσκαρ) , Ματίνα Καρρά (Μαρουλίτα, το μαρούλι) , Θάνος Παπαδόπουλος (διευθυντής Αριστομένης Σφιχτοχέρης) , Άννα Παναγιωτοπούλου (Μάτα, η ντομάτα) , Χρήστος Δοξαράς (Ανανίας, το πεπόνι/Ησαϊας, το σέλερι/Θρασύβουλος) , Παύλος Κοντογιαννίδης(Μανώλης, ο μανάβης) , Σταύρος Ξενίδης (Φραγκίσκος, το φραγκόσυκο) , Τάσος Πεζιρκιανίδης (Λάκης, ο λωτός) , Βάσια Τριφύλλη (Βεατρίκη, το σπαράγγι/Ντεσιμπέλ) , Γιώργος Γεωγλερής (Ρόδι/Πιλότος/Αρουραίος/Στησίλαος/Ανθυπομανάβης) , Ντίνα Κώνστα (Πιπεριά, η φαρμακόγλωσσα) , Ήβη Σοφιανού (Φρουφρού, η φράουλα) , Ρένα Καζάκου (Λεμόνι/ιδιαιτέρα) , Ράνια Οικονομίδου (Πέπη, η γλυκοπατάτα) , Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Κούμαρο) , Κωστής Σφυρικίδης (Πέτρος, το πικραμύγδαλο) , Αλέκα Τουμαζάτου (Ισμήνη) , Τζόυς Ευείδη (παρουσιάστρια) , Μανώλης Μαυρομμάτης (σπορτκάστερ) , Φαίδων Σοφιανός (Θάνος, το κολοκύθι/Πάτροκλος, το πορτοκάλι)
Περίληψη: Η Φρουτοπία είναι μια χώρα μακρινή όσο και αλλόκοτη. Συνορεύει με τις παρακάτω (εξίσου περίεργες) χώρες: Βόρεια με το Νησί των Πυροτεχνημάτων. Ανατολικά με το Πιπερού. Δυτικά με το Αυγατηγανιστάν. Βορειοδυτικά με τη Χώρα του Χασμουρητού.
Η Φρουτοπία έχει 2 ποδοσφαιρικές ομάδες, τον Πανκιτρινιακό και την Κόκκινη Θύελλα. Παίκτες του Πανκιτρινιακού είναι τα λεμόνια, τα πεπόνια, οι μπανάνες. Παίκτες της Κόκκινης Θύελλας είναι το κεράσια, τα παντζάρια.
Επαναλήψεις: 1990 (ΕΤ3) , 1999 (ΕΤ1) , 2007 (ΕΤ1) , 2010 (ΕΤ1)
Trivia: Ο 1ος κύκλος (17 επεισόδια), ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 1985 και ολοκληρώθηκε την xx, ο 2ος κύκλος (13 επεισόδια), ξεκίνησε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 1986 και ολοκληρώθηκε την xx, ενώ ο 3ος κύκλος (18 επεισόδια), ξεκίνησε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 1989 και τελείωσε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 1989.
Η υπόθεση του 3ου κύκλου επεισοδίων της σειράς δεν ολοκληρώθηκε.
Η σειρά αυτή θεωρείται πλέον cult.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1



ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2


ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3


ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4


Η συνέχεια στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου